Кои варненски учители заслужиха отличието “Неофит Рилски”

Седем учителки и една директорка на детска градина от Варна са удостоени с почетното отличие „Неофит Рилски”. Ежегодните награди се присъждат на изявени учители и директори на детски градини, училища и обслужващи звена за дългогодишната им цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на народната просвета и приноса им в развитието на образователното дело в България.

Призьорите от морската столица са директорката на ОДЗ „Делфинче” Красимира Георгиева, Силвана Вълева – учител по музика в ОУ „Петко Р. Славейков”, Адриана Трифонова – учител по история и цивилизация и по география и икономика в ОУ „Георги Сава Раковски”, Росица Недева, учител по химия и опазване на околната средав ОУ „Христо Ботев”, Дарина Гаджева – учител по немски език в Първа езикова гимназия, Надежда Атанасова, учител по професионална подготовка в гимназията по туризъм, Галина Севастакиева, учител по професионално обучение в гимназията по електротехника и Таня Жекова – старши учител в ЦДГ „Синчец”.

Общо 248 директори и учители в страната са удостоени с почетното звание „Неофит Рилски”. Те са номинирани по предложение на учителските колективи, в които работят, или по предложение на социалните партньори.

Публикувано в ДГ. Постоянна връзка.

Вашият коментар