Световен  ден на усмивката!

Този ден се празнува от 1999 година, а идеята и предложението идва от американецът Харви Бол, по известен като създател на изображението „усмихнато лице“.

„Направи добро! Помогни на някого да се усмихне!“

Усмивката може да промени настроението на всеки.

Когато се усмихваме на някого, даряваме от нашето щастие и доброжелателност. Денят на усмивката провокира  деца и учители от ДГ №33 „Делфинче“ да проявят креативност в отбелязването на празника.

Децата от  детска ясла „Раче“ слушаха приказки с усмивки и бяха герои с усмихнати лица.

Децата от първа група “Морска звездичка“ показаха своите жълти усмихнати човечета с пожелания към всички: „Да бъдем добри и с грейнали усмивки и очи!“

Децата от втора“А“ група „Златна рибка“ изработиха „Хвърчило от усмивки“, което ще литне в небето и ще разпръсне усмивки по целия свят.

Поздрав с песен за усмивката отправиха децата от втора „б“ група „Морско конче“за весело настроение на всички – деца, родители, учители.

Децата от трета група “Пингвинче“ рисуваха усмихнати човечета, но не само това. Те разказваха за правилата в детската градина с помощта на усмихнатото  жълто човече и знаеха вече как правилата помагат. Отправиха поздрав с песничка „Облаче ле, бяло“ за всички хора по света : Нека знаят, че има страна, нашата мила страна, в която децата са усмихнати и много добри.“

Ееее, нека не забравяме, че Денят на усмивката в детска градина „Делфинче“ започна с една „УСМИХНАТА ГИМНАСТИКА“ с децата от четвърта подготвителна група “Рапанче“, защото не трябва да забравяме, че УСМИВКАТА Е ЗДРАВЕ!!!!!

За всички от екипа на детска градина „Делфинче“ единственото задължително нещо в Световния ден на усмивката бе да накараме възможно най-много хора да се усмихнат и да бъдат добри.

Детска ясла Раче

Първа група Морска звездичка

Втора А група Златна рибка  

Втора Б група Морско конче

Трета група Пингвинче

Четвърта група Рапанче

 

Публикувано в ДГ. Постоянна връзка.