Добре дошли при нас

продължение:
Аз съм Красимира Михайлова. Имам удоволствието и огромната отговорност да съм първият директор, който организира, ръководи и управлява ДГ №33 ”Делфинче” (до 01.08.2016г. ОДЗ №3 „Делфинче“).
И доколкото имам умения и възможности, да го направя привлекателно и желано място за Вашите деца, за Вас – родителите, за екипа с който работя.
Ето защо, се считам за задължена да ви представя с няколко думи себе си, екипа, който се грижи за децата Ви и своите виждания за бъдещата ни съвместна работа.
Имам магистърска степен по предучилищна педагогика и съм защитила успешно втора професионално-квалификационна степен. Завършила съм квалификационни курсове в областта на мениджмънта, общата и детска психология, предучилищното възпитание, организация и управление на детското заведение.
Била съм последователно детски учител; методист в ОДЗ /имаше такава длъжност, която съответства на помощник-директор по учебната дейност/; по стечение на обстоятелствата бях последният директор на ЦДГ-33 ”Делфинче”/сега медицински център „Санита”/. Това беше единствената детска градина в гр. Варна, която не бе собственост на Община Варна, а на държавна фирма /бившия радиозавод/. И както често за съжаление се случва – независимо от голямата /но очевидно недостатъчна/ медийна и обществена подкрепа, която аз и родителите на децата получихме, градината бе продадена. Ето защо съм истински щастлива, че отново съм директор на градина, която се казва „Делфинче” и съдържа цифрата 3. Длъжност, която успешно защитих на проведен конкурс. Особено място в моето професионално израстване и развитие заема периода през който бях директор на ОДЗ-1”Маргаритка”, където имах възможност да работя с прекрасен екип и срещах нужното разбиране от родителите на децата. Много от започнатите там идеи и проекти /”Училището за родители”, благотворителният търг на детски рисунки, постоянното обновяване на материалната база/ намират и ще намират своето качествено ново развитие в ДГ №33 ”Делфинче” (до 01.08.2016г. ОДЗ №3 „Делфинче“).
Екипът с който работя и който ми помага да осъществявам идеите си е съставен от знаещи и можещи хора, които достатъчно добре осъзнават отговорностите с които са натоварени. Подробности за всеки от тях, ще намерите в препратките към всяка група /някои от тях са готови, а други в процес на довършване/.
Каква е моята философия /и както е модерно да се казва – визия/ за развитието на детската градина. И как виждам  възпитанието на нашите деца?
     Най-общо – искам ДГ №33 ”Делфинче” (ОДЗ №3 „Делфинче“) да не бъде само мястото, където децата престояват за няколко часа, докато родителите им са заети. А да бъде мястото, където те да ИЗЖИВЕЯТ пълноценно най-хубавите си детски години.
Мястото, където се ОБУЧАВАТ на труд и постоянство.
И най-вече да бъдат ВЪЗПИТАВАНИ – в уважение към труда на своите учителки и „лелки”; в разбиране и уважение към своите връстници; в любов към своите родители; в обич към своята Родина – България.
      Благодарност дължа на представители на районната и общинска администрации, общинският съвет, както и на определени фирми, които са съпричастни към живота в детската градина.
Но най – голямата благодарност е за всички Вас – РОДИТЕЛИТЕ.
За разбирането, подкрепата, съпричастността и личното участие във всичко което се случва в ДГ №33 ”Делфинче” (до 01.08.2016г. ОДЗ №3 „Делфинче“).
А се случват много и  хубави неща – благотворителна Великденска изложба, тържество за 1-ви юни, детска лятна фиеста, куклени театри, кафе-театър за и с родителите, посещение на Делфинариума, тържеството на басейна,  дооборудване на групите, създаването на този сайт, който уверена съм – ще ви е от голяма полза.
И това, че  всеки ден виждам усмихнатите детски личица и чувам – “госпожо, ние много те обичаме”, ме кара да се чувствaм истински щастлива, защото съм намерила верния път!
Добре дошли в Детска градина № 33 “Делфинче” в най-добрия град за живеене!

Октомври 2009 година                       С най-добри пожелания!
град Варна                                                   Красимира Михайлова

Чрез интернет страницата на детската градина поднасяме специална благодарност на всички, които са подкрепили идеите ни, за да са днес реалност.

3 коментара по Добре дошли при нас

 1. aleksivanova каза:

  Госпожо Михайлова, искам да Ви пожелая попътен вятър, с лекота да осъществявате целите си и винаги да чувате тези мили думи, от устата на децата: Обичаме те, госпожо!
  Благодаря Ви, че се грижите за здравето, възпитанието и поддържате щастието в очите на децата ни, въпреки трудностите.

 2. brainova каза:

  Госпожо Михайлова,
  Благодаря Ви за грижите и желанието да се справите с нелеката задача да растат децата ни спокойни и щастливи. Идеята за да поддържате страница в Интернет на ОДЗ „Делфинче“ е прекрасна и говори за Вашия стремеж да работите за доброто представяне на повереното Ви ОДЗ и да помагате на родителите да бъдат информирани. Желая Ви успех!

 3. Галина Гочева каза:

  Много хубава детска градина е „ОДЗ Делфинче. Имаме голямото щастие моето момиченце да посещава точно тази градина.Очарована съм от вниманието на мед. сестри спрямо децата, гледани са с много любов и търпение. На 21.09.2011 ясленска група имахме родителска среща, очаровах се и ми се насълзиха очите от хубави и много верни приказки от госпожа Михайлова. Eдно голямо БЛАГОДАРЯ на директорката на ОДЗ „Делфинче. Като майка на вече пораснало дете съм ходила на много родителски срещи,но като тази която беше тук е нямало, пълна с много разбиране и много добри чувства от страна на директорката. Често съм чувала че одз „Делфинче“ е номер 1 във Варна, е и аз го потвърждавам от личен опит. Покланям се пред целия екип на тази страхотна детска градина. Благодаря Ви за грижите за нашите деца.
  Мама на Рая

Вашият коментар