Седмично меню

 От 27.05.2019 до 31.05.2019 година

Забележка: ДГ „Делфинче” си запазва правото на промени при липса на продукти.

Публикувано в Седмично меню | Коментирайте

Честит празник на Българската писменост, култура и просвета !

Знанието е съкровище !

 
Много вдъхновение и много светли бъднини!

Публикувано в ДГ | Коментарите са изключени за Честит празник на Българската писменост, култура и просвета !

Покана

По случай 10 годишнината на ДГ „Делфинче“ каним всички бивши възпитаници на детската градина и техните родители на празничен концерт. Покани може да закупите от завеждащ административна служба в детската градина.

Публикувано в ДГ | Коментарите са изключени за Покана

10 години ДГ „Делфинче“

10 годишен юбилей ще отбележи детска градина „Делфинче“

10 години от  създаването си ще отбележи варненската детска градина №33 „ Делфинче“. Юбилейното честване е на 30 май от 17.00 часа  в зала 1 на ФКЦ. За какво  мечтаят децата, питам директора на детското заведение Красимира Михайлова. „Толкова малко му трябва на едно дете, за да е щастливо! Трябва просто да повярваш в него, а след това то само ще сбъдне  мечтите си. Мотото на концерта, на който ще станат свидетели деца, родители и гости е „Отвори очи и за миг, виж света с  детските мечти!“. Празникът ще бъде изпълнен с много танци и игри. Най- малките  ще играят хорце, по-големите   ще  бъдат  светулки и готвачи, морското  дъно ще се изпълни с  медузи, рибки и октоподи. Свети в морето на детските игри  бисерче, което ни прави още по-добри.

За заниманията и направленията по интереси, Красимира Михайлова разказва още „Имаме занимания „Да станем истински плувци! “ Единствено нашата градина под  ръководството на  г-жа Мария Бинева  момичетата се запознават с  първите стъпки в  синхронното плуване.  Част от живота на малчуганите в  детската градина е художествената гимнастика. И тук откриваме  нови таланти. Гимнастичките  ще изпълнят  съчетание с  ръководител майстор  на спорта Людмила  Ралева. Много весели са танците  на по-големите деца – композиция „Кукли“, танц по музика  на филма „Брилянтин“  и много други. На празника  ще споделим  сбъднати желания  на  талантите,  възпитаници на детска градина „Делфинче“. Ще гостуват  на празника гимнастичката Симона и нейната сестра Ивайла  с авторска  песен, Дария с изпълнение   на народна песен и танцьорка на  модерен  балет Аделина Андреева.

Директорът се похвали още с награди и отличия на детската градина. Първо място в годишните награди за пътна безопасност 2012 г. към Министерство на вътрешните работи,Областна дирекция на МВР. Детското заведение е носител на награда „Варна“ – 2013 г. за директор и колектив на годината. Сред призовете са Почетно отличие „Неофит Рилски“ от Министерството на образованието и науката на Красимира Михайлова Георгиева за дългогодишна, цялостно високо професионална трудова дейност в системата на българското образование, 2016 г. Редица  са наградите и отличията на директора и целия екип  на детската  градина,  но най-значимата  награда  за всички е обичта  на децата. 

В детската градина, съвместно с Училищното настоятелство проектната дейност към Община Варна ,Дирекция „Превенции” и Дирекция „Образование и младежки дейности“ започва още  през 2009 г. работа по проблема за превенция  на  детската  агресия. Една от инициативите, насочена  към младите родители през 2012 г. е „Нов диалог с младия родител –Мамо, татко – готови ли сте за мен?“ към Община Варна Дирекция „Образование и младежки дейности“. Проведена е серия от обучителни модули: лекция, беседа, дискусия, кръгла маса – на различни теми: „Общуването като време за моето дете”, „Проблеми на младия родител”, „Личният пример на младия родител”, „Израстване в родителство – сигурната и несигурна привързаност”.

Иновацията в реализираните  проекти в ДГ Делфинче”  са  апробация на психомоторна дейност в различни пространства: в зала, на открито на тревата или на спортната площадка и в басейна  на детската  градина.

През 2015 г. със силата на приказкотерапия екипът е подпомогнал деца с психоемоционални трудности и поведенчески проблеми. По думи на директора, в приказката, разказана с кукли детето имитира, движи  се, използва  всички   части  на  тялото си, извършва манипулативни   движения    с  куклените  герои,  изразява емоция. 

Новото направление, по което екипът на детското заведение работи през 2019 г. е:   „Аз печеля – ти печелиш!” – за асертивността на  детето и младия родител – уважение към себе си и уважение към другите.Тази инициатива ще помогне на децата да бъдат наясно с чувствата си, да се изразяват точно, да се защитават. Планирани  са дейности с цветни книжки  на Леда Милева – запознаване със съдържанието на приказките , акцент върху цветовете и връзката им с природата.

Пожеляваме здраве и безброй успехи на децата, родителите и на екипа на детска градина „Делфинче“!

Ели Маринова

от Информационна агенция ЧЕРНО МОРЕ

Публикувано в ДГ | Коментарите са изключени за 10 години ДГ „Делфинче“

Седмично меню

 От 20.05.2019 до 23.05.2019 година 

Забележка: ДГ „Делфинче” си запазва правото на промени при липса на продукти.

Публикувано в Седмично меню | Коментирайте

Седмично меню

 От 13.05.2019 до 17.05.2019 година 

Забележка: ДГ „Делфинче” си запазва правото на промени при липса на продукти.

Публикувано в Седмично меню | Коментирайте

Ивайла Иванова – кастинг за „Нова звезда“

Вижте представянето на Ивайла Иванова, на 9 г., в кастингите за проекта „Нова звезда“!

Цялото предаване от 1 април 2019 г.

Публикувано в ДГ | Коментарите са изключени за Ивайла Иванова – кастинг за „Нова звезда“

Христос воскресе!

 Нека всички сме здрави, нека денят е прекрасен за всички ни.

Публикувано в ДГ | Коментарите са изключени за Христос воскресе!

XII Национална конференция по предучилищно образование „Водим бъдещето за ръка“ – 2019, Русе

От 15 до 17 април 2019 г. в Русе се проведе XII-то издание на Националната конференция по предучилищно образование „Водим бъдещето за ръка“.

Г-жа Красимира Михайлова – директор  на ДГ №33 „ Делфинче“ представи на Конференцията доклад на тема: „АЗ ПЕЧЕЛЯ – ТИ ПЕЧЕЛИШ!” – ЗА АСЕРТИВНОСТТА НА  ДЕТЕТО И МЛАДИЯ РОДИТЕЛ – УВАЖЕНИЕ КЪМ СЕБЕ СИ И УВАЖЕНИЕ КЪМ ДРУГИТЕ – съвместна  работа на педагогическия екип на детската градина.

 В доклада  се разглежда иновативен модел на съвместна  работа с деца, родители и учители  по посока на  асертивността  с  цел  превенция  на агресивно и деструктивно поведение.

Конференцията бе закрита от г-жа Ваня Трайкова – държавен експерт по предучилищно образование в МОН, която обобщи наблюденията и впечатленията си от проведения форум с думите: „Чест е за всички колеги, работещи в областта на предучилищното образование, че трудът, който полагат, е символ на тяхната всеотдайност и привързаност към подрастващите – бъдещето на България.“

http://www.rio-ruse.org/?p=8002

Линкове  към  доклад и към презентация, представени на Конференцията

 

Публикувано в ДГ | Коментарите са изключени за XII Национална конференция по предучилищно образование „Водим бъдещето за ръка“ – 2019, Русе

Благовещение – празник на надеждата и вярата в доброто!

Нека има благи вести, здраве и добри дела,
свят пълен с подадени ръце и чудеса! 

Публикувано в Uncategorized | Коментарите са изключени за Благовещение – празник на надеждата и вярата в доброто!