15.12.2017г.

Публикувано в ДГ | Коментирайте

Седмично меню

 От 18.12.2017 до 22.12.2017 година

Забележка: ДГ „Делфинче” си запазва правото на промени при липса на продукти.

Публикувано в Седмично меню | Коментирайте

Седмично меню

 От 11.12.2017 до 15.12.2017 година

Забележка: ДГ „Делфинче” си запазва правото на промени при липса на продукти.

Публикувано в Седмично меню | Коментирайте

Изграждане на ефективна и подкрепяща среда

На 28.11.2017г. се проведе обща родителска среща с родителското настоятелство, членовете на обществения съвет и родителските активи по групи на тема: Отговорно родителство – Изграждане на ефективна и подкрепяща среда 

Публикувано в ДГ | Коментирайте

„Чети ми, слушам те“

С инициатива на Регионално управление на образованието във Варна ,,Чети ми, слушам те“ детска градина ,,Делфинче“ се включи в Седмицата, посветена на детската книга. Деца и родители участваха в инициативата с огромен ентусиазъм. Целта бе, да се запознаят децата с богатството и вълшебния свят на книгата, да се създаде интерес към четенето и да се провокират родителите да бъдат още по-активни партньори в образователния процес.

 

Публикувано в ДГ | Коментирайте

Снимки от вкусната благотворителна изложба 2017г.

Публикувано в ДГ | Коментирайте

Есенен карнавал 2017г.

На 14.11. 2017 г. се проведе Есенен карнавал в детската градина с много забавления и изненади за децата. Всяко дете беше облечено като плод или зеленчук. Много песни за есента, стихове за плодородието и красотата й бяха изпълнени от децата. Закачливият парад на плодове и зеленчуци развесели всички. Децата си похапнаха вкусни плодови салати и кремове след следобедната почивка.

Фотограф: Георги Господинов

Публикувано в ДГ | Коментирайте

Квалификация на учителите в ДГ „Делфинче“

Квалификационната  програма включва тематичен  курс: Използване на интерактивна бяла дъска в обучението – технологични и методически насоки

Курсът дава знания, умения и методически насоки за използване на интерактивна бяла дъска в подготовката и провеждането на урока. Учителите овладяват умения за използване на основните инструменти на софтуера, работят с готови продукти, придобиват умения за нов подход при разработването на урока. Разработват се примерни уроци. Ръководител на курса: гл.ас. д-р Е. Колева

 

Публикувано в ДГ | Коментирайте

Традиция в ДГ „Делфинче“

От 13 до 17.11.2017г. ще се проведе традиционната седмица на  плодородието  на есента.
Очакваме да донесете в понеделник 13.11.2017 г.  тикви и други  аранжирани плодове /ябълки/ за украса на двора и вътрешния интериор.
След празника тиквите и ябълките ще се приготвят в кухнята на детското заведение, за да си похапнат вкусно всичките деца.
Във вторник  на 14.11. 2017 г. ще се проведе Есенен  карнавал от 10.30 часа в детската градина с много забавления и изненади за децата.
Всеки родител да облече детето си като плод или зеленчук.
В четвъртък и петък на 16 и 17.11.2017 г. ще  се проведе благотворителна вкусна изложба:
„Тиквата и ябълката – вълшебство  от витамини!“

Не напразно е казано за тиквата е “ЦАРИЦА „, и всички каляски в приказките са имитация на тиква- латинското и име е „Кукурбита Пепо „. Единствено тиквата – царицата на есента, благодарение на дебелата си кора, не губи и частица от ценните си витамини и минерали.
          Ябълките правят чудеса– нито един друг плод не съдържа толкова много витамини  и минерални вещества. Не случайно поговорката гласи: „Който яде по ябълка на ден, няма нужда да ходи на лекар“.

Очакваме Вашите вкусотийки от тиква  и ябълка с придружаваща рецепта!
НЕКА вкусната изложба да се превърне в истинска трапеза на кулинарното изкуство!

Разгледайте „Празник на плодородието и есента“ – 2016г.

Публикувано в ДГ | Коментирайте

32-ма млади учители бяха отличени за деня на будителите във Варна

Награда – Отличие за млад учител Елена Костова от ДГ №33 “ Делфинче“ в навечерието на празника на НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ.

http://www.chernomore.bg/

32-ма млади учители бяха отличени за деня на будителите във Варна. Грамотите и паричните премии бяха раздадени на церемония в навечерието на празника. Общинските отличия се присъждат за 13-и път за мотивиран и добър старт в педагогическата професия. Наградените бяха категорични, че признанието ги задължава да бъдат все така отговорни към работата си и да се развиват. „В никакъв случай не е трудно да се работи с деца. Важното е да ги разбереш и да намериш Има още

Публикувано в ДГ | Коментирайте