Откриване на учебната година в детска градина „Делфинче“

С игри за  безопасно движение по пътя  бе открита новата учебна година в ДГ „Делфинче“ в гр.Варна.  Децата от 4. подготвителна група с игри по безопасност на поведението на пътя на интерактивната площадка в двора на детската градина  припомниха  на  по – малките „Какво ни говорят пътните знаци“, „Какви правила спазва велосипедиста, когато кара колело на велоалеята“, „Цветовете на светофара“,“ Какво ни показва  регулировчика“. С играта „Минута е много”при зададен въпрос за пътен знак,маркировка и ситуация,децата отговаряха точно,ясно и изчерпателно.

В играта „Кой съм аз и какво означавам” назоваха и описваха пътен знак по цвят,форма и значение.

Следваше и играта “Сглоби знака”-децата разпределени на отбори се състезаваха по редене на пътен знак(пъзел). По-малките деца  се впечатлиха от играта“Светофар” и назоваваха цветовете му.

Децата от 3. подготвителна група показаха облеклото и знаците, които няма как  да не бъдат забелязани от шофьорите, а това е важно, за  да бъдат опазени на пътя.

 Всички деца ентусиазирано пресичаха по пешеходната пътека, разхождаха се по указанията на интерактивната площадка и с удоволствие караха велосипеди и тротинетки.

 

Публикувано в Uncategorized. Постоянна връзка.